top of page

REFERENSER

Arkitektonisk trädgård för stort umgänge

Familjen Bedroth kontaktade mig för att de ville ha en tomt som linjerade med sin vackra arkitektritade lösvirkesvilla på Vikaholm. Tomten låg i en hörna så insynsskydd var av stor prioritet. Familjen är mycket social och önskade även en central plats att umgås och där de ville få plats med ett stort bord att samlas vid. Familjen gillar även köksodling.

Mitt förslag innebar en lättskött tomt med många blickfång även inifrån huset. En lekstuga med intilliggande bärbuskar för barnen planerades in. De lättskötta planteringarna i vitt, gult, grönt harmonierar med kanterna av corten. Sedumtak på garaget gavs som förslag. Vid entrén satsade vi mycket på belysning för att göra den välkomnande. En modern trädgård som är hållbar över tid.

Referens.1.jpg

Naturlig och vild med mjuka former

Inrednings- och trädgårdsintresserade familjen Bäck önskade sig en vild och naturlig tomt med många sittplatser. Huset var nybyggt men med en gammaldags stil.

Jag tog inspiration från trädgårdsgurun Piet Oudolf och skapade stora planteringar med perenner som varvas med prydnadsgräs. Flera uteplatser planerades in och trädäcket ramades in med träd och plantering. Skapade även vackra utblickar mot den sagolika sjön. Smågatsten tillsammans med grus valdes som markmaterial för att skapa den gammaldags stilen.

Referens.2.jpg

Sjöutsikt och blomsterprakt

Paret Emanuelssons har en underbar tomt med en sagolik sjöutsikt. De är mycket trädgårdsintresserade och önskade en trädgård med mycket blommor.

Här planerades in en strand och brygga för ökad tillgänglighet mot vattnet. Det stora trädäcket delades av med växtlighet och pergola för att skapa rumskänsla.


En välkomnande entre med mycket perenner och blommor gavs som förslag. En belysningsplan gjordes även för att lysa upp mörka partier i trädgården då det blir mycket mörkt på vinterhalvåret.

Referens.3.jpg

Pool med härlig grönska och umgänge

Familjen Eklund bor i ett vackert och modernt hus på Östra Lugnet. De kontaktade mig för att hjälpa dem planera in en pool på ett ganska litet område. Insynsskydd var av prioritet.

Lättskött växtlighet som harmonierade med befintliga planteringar planerades in runt poolen. Även en pergola gavs som förslag.

Referens.4.jpg

Sluttande sjötomt med törnrosaslumrande köksträdgård

Här hade familjen Persson gjort om en fin sommarstuga till ett åretruntboende. Här fanns redan uppvuxna äppelträd och ett magnifikt magnoliaträd samt en gammal köksträdgård med bland annat sparris.

 

Familjen önskade sig att bevara mycket av träden men göra trädgården mer lättskött och länka ihop den med det moderna boendet. En rejäl sluttning ner mot vattnet blev en utmaning som vi löste med en terassering och plantering i nivåer.


Slutresultatet blev en mysig och frodig trädgård med många olika sittplatser där varje kvadratmeter är genomtänkt.

Referens. 5.jpg

Mysig och modern sunken garden med rum i rum

En stor tomt på 1500 kvm med till största delen gräsmatta gjordes om till olika rum.

En köksodling med liten sittplats anlades samt en del av trädgården sänktes ner för att skapa en uteplats med insynskydd. Pergola skapade länken mellan de olika rummen. Även en större plantering runt trädäck anlades för att skapa ytterligare rumslighet.

Referens. 6.jpg

Modern poolträdgård med medelhavskänsla

En liten radhusträdgård som bestod av endast en trist gräsmatta gjordes om till ett härligt poolområde med uteplats för stort umgänge. Stor vikt lades vid belysning och växter. Resultatet blev en härlig trädgård där familjen kan hemestra med sina vänner.

Referens.7.jpg
bottom of page