REFERENSER

Familjen Fältström

Familjen Fältström bygger sin drömvilla och kontaktade Växjö Trädgårdsdesign i ett tidigt skede vilket gjorde att vi kunde vara med redan i ett tidigt stadium, vilket underlättade vid planering för tex belysning hjälpte familjen undvika dyra misstag.

Familjen önskade sig en trädgård med flera platser för umgänge och lek samt insynsskydd då det är en hörntomt. Vårt förslag innefattade flera uteplatser; bland annat en pergola med belysning där familjen kan sitta och titta mot huset. En köksträdgård i anslutning till pergolan gavs också som förslag.

En lekstuga med intilliggande bärbuskar för barnen planerades in. Planteringarna i vitt, rosa, silver runt trädäcket gör att det binds ihop bättre med övriga trädgården. Framsidan består av plattsättning och buskar som tål skugga. Här satsade vi också mycket på belysning för att göra en välkomnande entré. Tomten ramas in med en häck avenbok.

 

IST

Företaget IST kontaktade Växjö Trädgårdsdesign för att planera en omfattande renovering av ett hus och dess trädgård. En carport önskades. Huset är från början av 1900-talet och en önskan fanns att trädgården skulle matcha husets stil. I huset bor en aktiv småbarnfamilj.

Familjen äger ett sommarhus och är därför inte så mycket i sin trädgård under sommaren. Insynsskydd var av högsta prioritet liksom en umgängesplats integrerad till huset samt önskan om gräsyta för lek till barnen.

 

Tomten innehåller stora höjdskillnader vilket var en utmaning men samtidigt fanns en stor potential att få till en spännande trädgård. Här förelogs stödmurar med bred granittrappa. Framför stödmuren planteras två lättskötta men prunknande perennplanteringar i mörkrosa, och grönt. Även många vintergröna växter planerades in för en vacker trädgård även på vintern. Här satsade vi också mycket på belysning för att lysa upp mörka delar av trädgården. Tomten ramas in av en häck av Liguster och Tuja.

Carport planerades in. Kalkstenplattor till uteplatsen planerades samt soptunnor fick en bättre och dold förvaring än idag.

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Fråga eller fundering?

Följ oss!

© 2018  Växjö Trädgårdsdesign. Producerad av I love mondays

Foto: Art by Regnander Photography och Liv i Bild