top of page

TJÄNSTER

Art_by_Regnander_Photography_Fotograf_Vä
26-11-18-5444.jpg
27.jpg

Trädgårdsrådgivning 1-2h

Vill du få tips och idéer på hur du ska utforma din trädgård? Med trädgårdsrådgivning gör vi hembesök där du får nya ideer, inspiration och konkreta tips direkt i din trädgård. 

Om du i anslutning till besöket köper något paket, bjuder vi på ovanstående tjänst.

 

Trädgårdsritning
Vi tar fram en övergripande ritning med fokus på trädgårdens form och struktur. Skissen visar en enklare utformning av trädgården, såsom placering av häckar, träd, gångar och sittplatser. Du väljer själv växter och material.

 

Tjänsten Trädgårdsritning passar dig med god kunskap om växter men som vill ha ett visst stöd för att utforma din trädgård.

Baspaket
Vi tar fram en skalenlig illustrationsplan som visar trädgårdens struktur, material och växtförslag. Ritningen visar en övergripande utformning av trädgården; placering av häckar, träd, gångar och sittplatser. Markbeläggning anges med typ, t.ex. trä, natursten, betongplatta, grus. Växter och material presenteras i bild och text. Alla växter framgår i en växtlista med svenska växtnamn.

Fri rådgivning under 6 månader ingår.


Designpaket
Vi tar fram en detaljerad skalenlig trädgårdsritning som visar trädgårdens struktur, material och växtförslag med beskrivande dokument samt 3D-visualisering i flera vyer. Växtförteckning med vetenskapliga och svenska namn samt planterings- och skötselanvisning medföljer. 

 

Designpaketet är ett komplett och gediget material där allt finns med.

3D-vyerna ger dig en god inblick i hur trädgården kommer att gestalta sig och ger en bra uppfattning och förståelse inför anläggning.

 

Fri rådgivning under 12 månader ingår.

Projektledning
Vid större projekt kan Växjö Trädgårdsdesign erbjuda projektledning under hela processen av anläggningsarbetet. Vi kan ha både inledande och kontinuerliga planeringsmöten på plats med entreprenör under arbetets gång för att säkerställa att designen tolkas korrekt.

Förbered dig inför mötet

Hembesök

Vi börjar med ett hembesök med inventering och dokumentation av den befintliga trädgården. Vi lyssnar på dina tankar, idéer och önskemål. Inför besöket behöver vi en aktualiserad tomtritning (med fördel skala 1:100). Det färdiga förslaget mailas sedan över som pdf.

Checklista

När vi har bokat en tid för vårt möte, skickar vi en checklista till er. Den består av ett antal frågor, dels rent praktiska och funktionsbaserade, dels mer personliga som t.ex. vilken stil och karaktär du föredrar.

 

Tomtkarta

För att kunna arbeta med din trädgård behöver vi en kopia på en skalenlig aktuell tomtkarta. Har du ingen tomtkarta kan du själv kontakta din kommun för en primärkarta alternativt meddela oss, så ombesörjer vi det för er.

bottom of page